Hakkımızda

Disiplinlerarası Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Doktora programı 2013-2014 akademik yılında açılmıştır.  2014-2015 akademik yılı itibariyle toplam kayıtlı yüksek lisans öğrenci sayısı 35, doktora öğrenci sayısı ise 24’tür.

Anabilim dalının amacı, elektrik-elektronik ve bilgisayar alanlarında teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip edebilen, bilim ve deneyi esas kabul eden, katılımcı, sayısal ve akademik düşünme yeteneğine sahip, öğrenmeyi öğrenmiş ve yaşam boyu öğrenme düşüncesini benimseyen, uluslararası alanda üretilen bilgiyi toplumsal ve endüstriyel faydaya dönüştürmeye katkıda bulunan ve etik davranış bilinciyle hareket eden bireyler yetiştirmektir.

Anabilim dalının hedefi; ilerleyen bilim ve gelişen teknolojiye dayalı bilimsel bilgiyi üreten ve yayan, gelişmeye açık, insan haklarına saygılı ve etik kurallara uyan,  ülke ve insanlığa hizmeti amaç edinmiş bireyler yetiştiren bir program olmaktır.

Anabilim dalının yüksek lisans ve doktora programından mezun olan öğrenciler, şirketlerde Ar-Ge mühendisi, üniversitelerde akademisyen olarak çalışma ve kendi şirketlerini kurarak buluşçuluk ve yenilikçilik çalışmaları yapma gibi istihdam alanlarına sahiptir.
Anabilim dalında, her biri kendi alanında uzman 3 Profesör, 10 Doçent ve 16 Yrd. Doçent unvanına sahip öğretim üyesi mevcuttur.